• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч лідерів з головою громадської організації «Сьоме бачення»

Зустріч лідерів з головою громадської організації «Сьоме бачення»

2020-01-30

/Files/images/IMG_20200121_163105.jpg

21 cічня в Козятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулася зустріч з головою громадської організації «Сьоме бачення» Валентиною Гарник, яка провела для лідерів шкіл майстер-клас «Роль лідерів у розвитку інклюзивного середовища».

Керівник гуртка «Школа лідерів» Ольга Ткачук акцентувала увагу дітей на тому, що інклюзія важливе соціальне явище в нашому суспільстві.

Під час заходу діти ознайомилися з основними особливостями сприйняття світу незрячими та нечуючими, з важливістю архітектурної та інформаційної доступності в нашому середовищі, висловлювали пропозиції щодо покращення умов перебування дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти.

Учні занурювалися у світ незрячих, виконуючи вправи інтерактивного спрямування, визначали потреби, формували висновки та знаходили шляхи вирішення проблемних ситуацій.

В. Гарник навчила присутніх розрізняти жестову мову та дактилювання, продемонструвала підручники та допоміжні засоби для незрячих, ознайомила учасників заходу з шрифтом Брайля.

О. Ткачук цікаво та змістовно розкрила поняття «особливий етикет» та йог використання під час спілкування людей з особливими освітніми потребами.

Зустріч відбулася в невимушеній, щирій атмосфері. Усі учасники майстер-класу зрозуміли, якщо створити відповідні умови, то можливості людини - безмежні.

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi